La 27ª edició del “Memorial Pumarola”, en femení i amb un cartell de luxe!

Al nostre júnior, l’acompanyaran equips de renom com el Divina Seguros Joventut de Badalona i el GEiEG de Girona, a més d’un dels potents al Maresme, l’UE Mataró.

Per quarta vegada, en 27 edicions, el “Memorial Pumarola” el disputaran aquest any equips femenins. Apunta la cita al calendari: 2 de setembre, al pavelló del “Parc Dalmau”! El nostre rival, l’UE Mataró. I l’hora del nostre debut, les 10.30 h. L’altra semifinal enfrontarà els dos grans favorits: Joventut de Badalona i GEiEG, a les 12 del migdia. A la tarda, partit per al tercer i quart lloc, a les 16.15 i la gran final, a les 18.00 h.

Una mica d’història!

El CB Calella s’ha endut el torneig que obre la temporada del club en 3 ocasions. L’última, l’any 2003, la va guanyar el nostre equip Preinfantil masculí. Abans, el 2002, va ser el torn del Cadet masculí, i ja més enrere, el 2000, el triomf va ser per al nostre Cadet femení.

El palmarès del “Memorial Pumarola”

El Joventut de Badalona és, sense dubte, el rei de la competició. L’ha guanyada 11 cops en 21 participacions. El segueix el Club Bàsquet Manresa, amb 3 i el Sant Josep de Badalona i el Sant Josep de Girona, amb 2 cadascun. Els 4 equips que integren el cartell d’aquest any, han guanyat com a mínim un cop el “Memorial Pumarola”.

Joan Miquel Pérez

Entrenador júnior A femení

“El bàsquet de futur és el bàsquet femení”

Un cartell que fa respecte, no?

Sí, però afrontes el torneig amb molta il·lusió. Els equips que venen ens posaran a prova de cara als reptes que tenim aquesta temporada. L’UE Mataró és el referent a la comarca, per història, és un club que marca i ens toca debutar contra elles. Però com et dic, l’encarem amb moltes ganes. Les noies saben que és el “Pumarola”, són d’aquí, han començat a jugar aquí i per a elles és un orgull participar-hi.

Després de guanyar la Lliga la temporada passada, amb quin objectiu s’afronta el primer any a la categoria júnior?

Vam començar esperançats que podíem estar molt bé, però la primera fase va ser estranya. La gran majoria de les jugadores eren de primer any. Van arribar algunes de noves i els va costar l’adaptació. A la segona fase, només vam pedre un parit. Tinc esperances de tirar endavant l’equip i fer un pas més. La forma de jugar la tenim apresa. Hem de treballar més sistemes defensius i la tècnica individual. Estarem a nivell B per donar guerra i competir tots els partits…

Un equip amb jugadores de projecció com és el cas de la Paula Romero

La Paula doblarà amb el sènior. Crec que està bé com a incentiu, però cal tenir ben present que és molt jove. Pujar de nivell és complicat i m’agradaria que les jugadores no s’ho prenguessin com un costum, sinó com un premi al seu esforç. La Paula ha fet aquest estiu un entrenament amb l’AECAM de Malgrat, només un, però m’ha dit personalment que ella no es mou de Calella i que continua amb nosaltres. No tinc cap notícia que no hagi de continuar.

El club ha apostat fermament pel bàsquet femení, amb equips a totes les categories

Avui dia és imprescindible l’aposta pel bàsquet femení, cada dia està pujant més i més. L’Uni Girona és una referència i tothom s’ha de posar al dia. El bàsquet de futur és el bàsquet femení i el CB Calella ha de dir moltes coses perquè s’estan fent les coses molt bé.