“Què vols que piti un diumenge a la tarda i en un partit de Segona Catalana femenina?”

El desafortunat comentari és de l’àrbitre Jesús Reniu Oliveras. Va dirigit a l’entrenador del nostre sènior femení, l’Àlex Moral, que li comenta una acció del partit entre el CB Calella i el BC Fontajau. Aquesta és la crònica d’uns fets greus que ens agradaria que no tornessin a passar mai més

L'àrbitre Jesús Reniu Oliveras, en un moment del partit entre el CB Calella i el Fontajau

Jesús Reniu Oliveras tenia assignats dos partits consecutius a Calella, aquest diumenge. Tots dos, femenins. El del júnior “A” contra el Lliçà de Vall i el del sènior amb el BC Fontajau. Ja en el primer, les queixes pel seu arbitratge que es qualifica de “permissiu“, es fan evidents. Però és en el segon, quan la seva actitut encén els ànims a la pista i trasllada la crispació a la graderia. Fins i tot, dirigint gestos de mofa cap a la gent.

El nostre entrandor, l’Àlex Moral, en una acció que es repeteix sovint cada cap de setmana, dialoga amb l’àrbitre sobre una decisió que no el convenç. Hi estan parlant força estona, amb el partit aturat. Cara a cara. I arriba un moment en què, després dels intents per fer-li veure que hi ha una falta prèvia a la seva decisió, Jesús Reniu se li acosta i, a cau d’orella, li diu: “Què vols que piti un diumenge a la tarda i en un partit de Segona Catalana femenina?” Un comentari que acaba d’encendre l’Àlex que pren la decisió de traslladar-lo al seu col·lega a l’altra banqueta, l’entrenador del Fontajau, Yeray Pinilla. En el curt trajecte, l’Àlex, indignat pel que acaba de sentir, aparta la mà de l’àrbitre i aquest gest li costa l’expulsió directa.

El comentari corre i arriba a la graderia que, mostra la seva indignació amb crits de “masclista, masclista”. Al final del partit, més calmats, parlem amb els dos entrenadors. L’Àlex ens fa pública la maleïda frase i en Yeray, l’entrenador del Fontajau, també sentencia el col·legiat: “Ha vingut aquí, no ha fet la seva feina, la menysprea i a més ho fa públic.” Aquesta és la conversa amb tots dos.

Jesús Reniu evita fer declaracions

Un cop acabat el partit, fem amb l’àrbitre el camí fins al seu vestidor. Li demanem si té alguna cosa a dir. La seva resposta, “De què vols parlar?“, ja ens dóna pistes que poca cosa li traurem. Però insistim, tot i que ens fa notar que té poc temps perquè s’ha de dutxar, tancar l’acta i anar a descansar. “Et puc gravar una entrevista?”, li tornem a demanar. Diu que gravar, no, però que ell ens facilita un correu electrònic, on li hem de passar les preguntes que li volem fer i que ja respondrà. Aquí s’acaba la nostra conversa.

El CB Calella presenta recurs per l’expulsió

En l’escrit que traslladem al Comitè de Competició de la Federació Catalana de Bàsquet, deixem ben clar el següent: “No hi va haver males maneres, ni insults, ni accions antiesportives, el nostre entrenador només va abandonar l’àrea tècnica amb decisió i de forma enèrgica.” Abans de deixar la instal·lació, l’Àlex Moral va demanar disculpes a l’àrbitre.

A més, el club està estudiant la presentació d’una denúncia a l’àrbitre per la seva actitut a la pista en els dos partits que va xiular i per les seves paraules, tant a l’Àlex Moral com als membres de la taula del primer dels dos partits que va arbitrar al “Parc Dalmau”. Denúncia que també subscriu el BC Fontajau i que inclouria també la declaració que tant el nostre entrenador com el delegat de l’equip rival van fer davant la Policia Local, que va aixecar acta dels fets.

Jesús Reniu en una acció del partit