Historietes per a la història. Anys 80-90 al CB Calella

Últim capítol de la sèrie “Historietes per a la història”. Aquest divendres, a la Sala Mozart, sentirem i veurem els nostres protagonistes. Amb ells, reviurem petits retalls dels 50 anys d’història del Club Bàsquet Calella!

Són joves, però també carrosses!

Parlem del trio format per en Vadó Pedemonte, avui amb menys cabell, l’expresident Miquel Mas “Pinino, i l’Artur Farreras, un cognom associat a la història del club. Ells van ser campions de Segona Divisió estatal l’any 90-91. Un trio que van jugar contra mítics jugadors de l’època que van fer carrera a l’ACB com Arcega, Ruano o el sostre del bàsquet espanyol d’aquells anys, en Miquel Tarín. I quan els reuneixes a tots tres, a algú se li escapa…

Recordo en Tomàs Jové que, abans d’un partit contra un gran diu: ‘Em deixaré perilla perquè així els impressionaré’. I sortím, i a l’altre equip, 8 dels 10 jugadors portaven perilla

Aquest és un fragment dels documents inèdits, explicats en primera persona pels seus protagonistes, que es podran visionar aquest divendres a la Sala Mozart. Documents, gràfics i sonors, que quedaran, per sempre més, en l’imaginari col·lectiu de la nostra entitat.

Amb aquest acte, emmarcat a la “Ciutat del Bàsquet Català”, el club vol fer memòria dels seus 50 anys de vida a través de “batalletes” que quedaran recollides per sempre més. Esteu convocats! Ah, i diuen que els “Saliclowns” ens ho faran encara més fàcil.

Cartell de presentació de les "Historietes de la història del Club Bàsquet Calella"
Ajupits, amb el número 4 en Vadó Pedemonte, amb el 6 en Miquel Mas i amb el 13 l'Artur Farreras
Els "joves carrosses". D'esquerra a dreta: Miquel Mas, Vadó Pedemonte i Artur Farreras
Una imatge de l'equip del CB Calella de la temporada 1989-1990