La reivindicació, escoltada: la Segona Catalana femenina tindrà dos àrbitres com la masculina

L’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Bàsquet ha aprovat la inclusió de dos àrbitres a la Segona Catalana femenina, com ja passa a la masculina. La reivindicació de Mar Balcells, jugadora del BAM, que ha comptat amb el ple suport del CB Calella, ha estat escoltada pels clubs. La temporada 2018-2019, la igualtat de gènere en aquest aspecte, serà un fet

La imatge d’un sol àrbitre a pista a la Segona Catalana femenina no tornarà a repetir-se. A partir de la temporada 2018-2019, després de l’aprovació pels clubs, hi haurà dos àrbitres per partit. Com és norma des de fa temps a la categoria, però en versió masculina. S’acaba així amb el greuge comparatiu que Mar Balcells, la jugadora del BAM, va denunciar fa uns mesos i que, al CB Calella, ens en vam fer ressó i hi vam donar ple suport.

La seva reclamació ha estat recollida en un dels punts de l’ordre del dia de l’última Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Bàsquet. I els clubs hi han donat el vist-i-plau. El Reglament Jurisdiccional per a la pròxima temporada ja recull el canvi en el seu punt 4.1: “Els partits seran dirigits per dos àrbitres”.

Una victòria en la lluita per la igualtat de gènere al bàsquet català.

Un àrbitre durant un descans en un partit de Segona Catalana femenina