El 2020 arrenca bé: 4 de 5 per als equips masculins del CB Calella!

Tres victòries a casa, amb molt bon ambient a la graderia del “Parc Dalmau”, i una fora. El sènior, el sots 21, el júnior A i el cadet A comencen el 2020 guanyant els seus partits. L’única derrota de la jornada, la del júnior B

Gràcies afició per regalar-nos un nou cap de setmana d’animació! Bon ambient matinal, dissabte, al partit del júnior A. Gran tarda, també a la graderia del “Parc Dalmau”, en el triomf del nostre cadet A i en el del sènior. Una trentena d’aficionats han aprofitat el desplaçament a Arenys, per fer-se notar a la pista de l’equip rival. I diumenge, novament, bona resposta al partit del sots 21! Així, fem el camí junts!

CB Calella - El cadet A celebra la còmode victòria contra l'UBSA
CB Calella - L'afició també s'ha desplaçat a Arenys a animar el sènior. Foto: Esther Pujol

Arenys Bàsquet, 69 – “JP Fruits Vermells” CB Calella, 73 [pròrroga]

✏️ Per Jordi Puig

Mal inici del nostre sènior. En atac tenim molt problemes per circular i moure la pilota. Sortida freda i sense intensitat. No és fins als últims tres minuts del segon quart que entrem al partit amb un parcial de 3-11 a favor nostre. Mitja part 36-31, però sabent que hem de fer. No podem encaixar tants punts al descans. Sortim més agressius, més intensos, pujem la intensitat defensiva i deixem els locals amb dues cistelles en joc al tercer quart. Capgirem el resultat des de la defensa i aconseguim un màxim avantatge d’11 punts. Els últims cinc minuts de partit ens bloquegem en atac. Una gran defensa de l’Arenys, l’encert des de la línea de personal i un triplem forcen la pròrroga. En el temps extra ens veiem afectats per la falta d’idees i la gran defensa local, però a partir d’un triple i uns últims tres minuts amb intensitat defensiva, el partit es descanta al nostre favor. Hem de millorar molts aspectes del joc, sobretot la circulació de pilota i fer bones seleccions de tir. Partit molt dur que ens ha de servir d’aprenentatge

CB Calella - L'Uri Valls intenta aturar el seu home més fort. Foto: Esther Pujol
CB Calella - En Toti Albó intenta escapar-se del seu defensor. Foto: Esther Pujol

“Hortalisses Pi” CB Calella, 56 – Lliçà d’Amunt, 50

✏️ Per Paco García

Déjà vu. Novament hem viscut un inici vergonyós del nostre sots 21, sense intensitat ni concentració. Desencert, errades de concepte bàsiques com continuacions després dels blocs, joc sense pilota, ocupació dels espais… Pèssima actitud en el rebot i manca d’agressivitat tant en atac com en defensa. Tot plegat un 6-17 per obrir boca en 10 minuts. De res serveixen les xerrades, els intents per motivar als jugadors, el fet d’optar a lluitar per ser campió de lliga… L’equip, de nou ens fa sentir vergonya aliena. Però com ha passat en els darrers partits la reacció i la remuntada arriben quan li veiem les orelles al llop. A falta de 3 minuts per acabar el segon quart, i amb només 11 punts anotats, 11-21, canviem de velocitat i apareix la cara de l’equip que li ha permès estar on està i que el va portar a èxits destacats les anteriors temporades. 7-0 i al descans un ridícul 18-21 propi d’un partit de mini de nivell baix. Semblava que l’equip ja havia arribat al Parc Dalmau. I sense cap mena de dubte, la imatge que ofereix l’equip a la represa res té a veure amb el que hem presenciat en els primers 17 minuts de matx. Tornant dels vestidors, la zona plantejada pels visitants ens dóna problemes pel nostre desencert en els tirs de 3, però val a dir que des de la defensa aconseguim recuperar pilotes i llançar el contraatac per acabar imposant-nos tot i el patiment final. En els moments determinants entren 3 triples claus. Gran actuació d’en Quique Camacho que ha marcat la direcció de la remuntada amb el seu carisma i encert ofensiu. El foc és perillós, seguim jugant amb ell de manera negligent i acabarem cremant-nos. Potser és el que l’equip necessita i reclama fa setmanes. Més enllà de guanyar o perdre, de nou, sensació agredolça per què no sóc capaç de transmetre als jugadors que un partit dura 40 minuts i que cal jugar tots aquests minuts amb la màxima intensitat i concentració. No sé si ja portem massa temps treballant junts i el missatge no arriba. Temps de reflexió per a mi. No vull tornar a viure “déjà vus” com aquests

CB Calella - Quique Camacho supera un rival. Foto: Esther Pujol
CB Calella - Mans enlaire. Foto: Esther Pujol

“Albert i Jordi Pintors” CB Calella, 78 – CB Tona, 73

Comencem l’any amb un encert extraordinari i una victòria brillant del nostre júnior A davant d’un equip que juga també a un nivell excel·lent. El Tona exhibeix un encert des de 6,25 altíssim que els permet competir fins al final. Primera part de domini nostre en el marcador sense assolir avantatges significatius. Al descans, tres amunt i tot per decidir. El tercer quart mostra la nostra millor cara i assolim el màxim avantatge: 57-40. Després de lluir-nos, ens relaxem i pensem que tot està fet i els visitants retallen paulatinament, gràcies al seu encert exterior i una defensa zonal 1-3-1 que no sabem atacar. Així aconsegueixen remuntar i arribem als minuts finals amb avantatge mínim. Els darrers atacs els resolem molt bé tot i que el Tona, a base de triples, no ens deixa respirar fins el final. Gran actitud dels nostres, màxima intensitat i encert ofensiu. Destacar el partidàs d’en Pedro, que domina a plaer les dues zones rebotejant, taponant i anotant. I seguim treballant, per què ara ja ens estem acostumant a guanyar i sabem que serà molt difícil, però no volem que ens prenguin el que ens hem guanyat amb molt d’esforç. Somiar és gratis i sa. Ens encanta seguir líders

CB Calella - Pedro Rodríguez ha fet un gran partit. Foto: Aleix Duran
CB Calella - En Mickey Muñoz, en una acció del partit. Foto: Aleix Duran

“Fustmar” CB Calella, 87 – UBSA, 45

Inici del partit del nostre cadet A amb certs problemes per atacar. Al minut sis, només havíem fet cinc punts i no trobàvem com defensar el seu interior amb més alçada i més volum que els nostres pivots. Al segon quart aconseguim fer el joc que realment volem practicar i marxem de 12 punts, controlant el rebot i sortint amb rapidesa al contraatac sense bot i fent accions de mèrit. Mitja part, més nou però sense haver trencat el partit. A la represa, vendaval de joc ofensiu, ritme altíssim de transició defensiva a ofensiva, fent un parcial de 32-8. A l’últim quart, l’UBSA baixa molt físicament i nosaltres seguim amb una marxa de més que ens permet seguir anotant amb moltes accions de superioritat ofensiva. Excel·lent segona part, el marcador ho diu tot: 50-17. Molt bona defensa, aquest cop sí de l’u contra u, en atac molt bona sortida al contraatac però ens falta encara minimitzar els bots per poder aconseguir un joc encara més ràpid. L’únic, però, el baix percentatge des de la línea de tres: en fem 8, però en fallem masses. Molt bona actitut dels nanos, moltíssima intensitat als dos costats de la pista i excel·lent segona part. Esperem aprendre, saber com hem de jugar i quin camí hem de seguir pel progrés de l’equip. Seguirem treballant

CB Calella - En Pau Pujadas intenta superar un bloc. Foto: Esther Pujol
CB Calella - Tomàs Arnijas puja la pilota. Foto: Esther Pujol

CB Vilassar de Mar, 59 – CB Calella, 52

✏️ Per Aleix Duran

Derrota per tancar la primera volta de la competició. Ha estat un partit que hem començat molt malament, sense estar concentrats, sense intensitat i sense ritme. Als primers 7 minuts encaixem un parcial de 14-3. Als últims 3 minuts, aconseguim retallar distàncies, i ens posem a -7 (18-11). Iniciem el segon període amb un canvi de xip. Intensitat, pressió agressiva, circulant la pilota, jugant amb els interiors, tallant i capgirem el marcador al 19-21. A partir d’aquí, les pèrdues de pilota i les errades defensives fan que els locals tornin al capdavant del marcador, i mantenim la igualtat fins la descans, on arribem amb el 29-28. Xerrada per dir als jugadors que si es juga com aquest darrer quart, la cosa anirà millor. Els aviso que el Vilassar sortirà amb intensitat i que no ens podem relaxar i que ho podem pagar car. Dit i fet. Inici amb un parcial de 12-2. Volem jugar precipitadament, sense prendre les decisions corresponents, perdem moltes pilotes, balanç defensiu caminant… Tot i això, acabem el quart amb el 44-37. A l’inici de l’últim període, 4 tirs lliures llençats, 4 errats. Els següents tres atacs dels locals acaben amb triples. Malgrat tot, ens posem a -5 als últims minuts, però llavors les pilotes no entraven a cistella. Mal partit per encarar la segona volta, tot i això hem estat dins el partit els 40 minuts. Hem d’aconseguir ser més constants en el ritme i no desconnectar. Seguim treballant. Cada vegada més orgullosos d’aquests jugadors, que mica en mica es van consolidant com a equip. Encarem la segona volta amb molt d’optimisme