El “Parc Dalmau” canvia de pell!

La col·locació del parquet al pavelló “Parc Dalmau” inicia el compte enrere. Més de 1.100 metres quadrats de fusta de primera qualitat canviaran la fesomia de la instal·lació. Els equips del CB Calella el disfrutaran ben aviat!

Les feines de muntatge del parquet de primera qualitat que lluirà el “Parc Dalmau” han començat ja un cop s’han acabat les feines prèvies, a l’exterior i a l’interior del pavelló. A fora, s’ha garantit la correcció de les goteres de la coberta i les filtracions d’aigua de les parets que, els dies de pluja, feien gairebé impossible la pràctica del bàsquet. I a dins, ha calgut corregir, a través d’eines que han utilitzat el làser, el desnivell de 16 centímetres existent d’una punta a l’altra del pavelló. A més, com que el nou paviment pujarà la pista, també ha calgut corregir l’alçada de les cistelles i el del terra dels magatzems de material.

Els marges de la pista actual de cautxú s’han aixecat per instal·lar-hi una tela asfàltica que eviti també possibles filtracions [imatge 3]. Actualment, els operaris treballen en la col·locació de la llata d’empostissar, una teranyina de fustes que servirà de base per a la fixació de les làmines de parquet i què eliminarà el desnivell existent.

CB Calella - Llistons de fusta per empostissar el parquet

Sota de la llata s’hi desplegarà una base de plàstic [imatge 1], per prevenció, que actua de barrera contra la humitat. El parquet és de fusta de faig de primera qualitat, apte per a les competicions homolages per la FIBA, la Federació Internacional de Bàsquet. La previsió de l’empresa que es fa càrrec de l’obra és que en dues setmanes el parquet estigui tot muntat. Després vindran les feines de marcatge de les línies que delimiten les pistes i que es fa de forma manual. La línia de tir lliure, la del triple o les de l’ampolla es pinten totes a mà. Trigaran uns dos dies més. No caldrà barnissar, perquè el parquet ja ho està abans de la seva col·locació.

CB Calella - Llistons d'empostissar, abans del muntatge
CB Calella - Col·locació de la tela asfàltica

A més, també s’ha substituït la cistella fixada a la paret, en una de les pistes transversals, per un altra amb mobilitat [imatge 5].

A l’espera de l’inici del curs i de l’estrena

El CB Calella avisarà amb antel·lació a totes les famílies del primer dia d’entrenaments, un cop s’acosti la data, a començaments del mes de setembre. També es comunicarà de les noves normes d’ús de la instal·lació per als nostres jugadors i jugadores. El parquet és una superfície delicada que cal cuidar i que requereix d’un canvi d’hàbits en la utilització del calçat per a la pràctica esportiva.

CB Calella - Palet de fusta de faig
CB Calella - Nova cistella d'una de les pistes laterals