La “Història del bàsquet calellenc” en imatges

Aquest dissabte, a dos quarts de set de la tarda, s’inaugurarà l’exposició gràfica “Història del bàsquet calellenc”. Un magnífic compendi que, en 900 imatges, recorda que a Calella fa més de 90 anys que es fan cistelles!

El cartell de l'exposició "Història del bàsquet calellenc". Font: Ajuntament de Calella

Del 22 de desembre al 10 de febrer del 2019

Una exposició que permetrà als visitants perdre’s per cadascun dels racons de la història del bàsquet a Calella, i d’això ja en fa més de 90 anys! Des dels inicis amb el pare Eusebio Millán fins al moment actual en què Calella és a punt de tancar una magnífica “Ciutat del Bàsquet Català“.

L’exposició ha estat dissenyada per Albert Claramunt i ha comptat amb el guió de Joanitu Claramunt, una de les biblioteques documentals més grans que tenim a la ciutat. És molt visual: imatge, bàsicament, però també text per situar. 36 panells, amb unes 25 fotos cadascun, repassen la història del bàsquet a Calella a través de les persones que l’han fet gran.

Noms propis com els Mons, Pumarola, Tió, Colomer, Comas o Vilà, comparteixen protagonisme amb esdeveniments tradicionals, com les 24 hores que organitza el Club Bàsquet Calella, o una col·lecció en què es pot comprovar l’evolució de les diferents samarretes: des dels colors blau i blanc del JACE, al nou disseny taronja i verd de l’actual.

“90 anys de bàsquet a Calella”

Durant la presentació i mentre duri l’exposició es podrà visualitzar el magnífic documental elaborat per l’Aleix Duran, sobre els 90 anys de bàsquet a Calella. Un document que inclou entrevistes a tots els presidents vius que ha tingut el Club Bàsquet Calella i que descobrirà imatges inèdites del bàsquet a la nostra ciutat.

Alguns dels panells que recorden la història del bàsquet a Calella. Foto: Joanitu Claramunt
Espai que l'exposició dedica a en "Castro", una de les llegendes del CB Calella. Foto: Joanitu Claramunt
CB Calella - El Calella "C" i els veterans del Club Bàsquet Calella, també presents a l'exposició. Foto: Joanitu Claramunt
Els orígens del bàsquet a Calella. Foto: Joanitu Claramunt