Lliga de 9 partits pel sènior FMV del CB Calella

La derrota del cap de setmana contra l’AE Boet, 41-49, deixa l’equip en una situació complicada: avantpenúltims, amb 5 victòries i 12 derrotes

Una lliga de 9 finals!

Queden 9 partits pel final de la competició, en què ens la jugarem contra rivals directes: Parets, Arenys, La Garriga, Badalonés i Sant Andreu de Natzaret. Però també, contra rivals que lluitaran pel títol com l’AECAM, Granollers, Les Franqueses i Círcol Catòlic. La situació és complicada, però, aquest equip ha demostrat sobradament que pot fer-ho.

Sènior FMV, 41 – AE Boet Mataró, 49

✏️ Per Paco García

El bon treball en els entrenaments oferia perspectives optimistes i teníem tots moltes ganes de materialitzar-ho a la pista. El desencert ofensiu d’ambdós equips era notable i així es va arribar a un escarransit 21-24 al descans. El tercer quart no va suposar una millora en cap dels dos equips i la igualtat es mantenia: 29-30. Tot s’havia de decidir en els darrers minuts i vam aconseguir despres de dues pilotes robades posar un 36-33 il.lusionant en el marcador. Els darrers 2 minuts van estar plens de decisions errònies per la nostra banda i d’ineficàcia en els tirs. Al final es va imposar l’equip que menys va fallar. Destacar l’ esforç defensiu encomiable de l’equip i l’actitud de sacrifici de tots els jugadors. Ens cal més encert de cara a cistella però també més control sobre les pilotes perdudes i les decisions que es prenen en els finals ajustats. Seguim sense baixar la guàrdia. Queden els partits de la nostra lliga a partir del 16 de març

CB Calella - Braços per la pilota. Foto: Esther Pujol
CB Calella - David Aznar, pensatiu. Foto: Esther Pujol

Canyelles Nou Barris, 56 – Sènior femení, 51

✏️ Per Àlex Moral

Partit jugat a un cole de Barcelona, on inicialmemt ens ha costat. El nostre joc era trabat i en moltes ocasions estàvem més pendents de la pista que del joc. Això i una sèrie de segones opcions, en què les locals ens dominava clarament el rebot, ens ha portat a un -17 a la mitja part. A la segona, tot va canviar. Va marxar el sol a Canyelles i l’equip es va oblidar de la pista, i vam treballar de valent per reduir les distàncies a 50 a 49. Vam disposar de tres accions per posar-nos per davant, però no va ser possible. La segona part de l’equip va ser molt bona, una pena la primera, on ens vam deixar el partit

CB Calella - El sènior femení rebent ordres en un temps mort
CB Calella - Una acció del partit al pati de col·legi del Canyelles Nou Barris

Sant Joan de Mata, 36 – Júnior femení, 79

Victòria contundent del nostre júnior, en què hem començat el partit dominant ja des de bon principi. Bon joc, bon treball i actitud, que permet seguir amb aquesta bona línia, abans d’encarar el tram decisiu de la temporada

CB Calella - La Martina Berney conduint l'atac. Foto: Esther Pujol
CB Calella - L'Aïna Pi lluitant una pilota. Foto: Esther Pujol

Júnior A masculí, 59 – BAM, 41

Victòria amb relativa comoditat en un partit on l’equip ha sortit sense concentració ni encert ofensiu. Primer quart, un vergonyós 5-8 que ho diu tot. El segon quart no ha estat millor i els dos equips han rivalitzat en desencerts i manca de brillantor. 20-17 escarransit i temps per reflexionar. L’únic objectiu assolit, dels que ens havíem proposat, era aturar el jugador clau del BAM: un ala molt anotador que habitualment anota per sobre dels 20 punts. L’Arnau Monné el va desactivar per complet. L’inici del 3r quart posava en evidència el canvi demanat i la intensitat dels nostres ens donaven uns avantatges de més 15 punts. El darrer quart nostre va ser determinant i el control del jugador clau del BAM, el domini del rebot i les pilotes recuperades ens van permetre acabar amb certa tranquil·litat. Val a dir que la renda final de 18 punts a favor nostre és excessiva pels mèrits d’uns i altres. Novament destacar l’esforç defensiu encomiable de l’equip. A nivell d’encert en atac, va ser una altra història, seguim mostrant irregularitat i ens va costar molt atacar amb fluïdesa. Seguim, orgull verd i taronja

CB Calella - Diego Flecha en posició de rebre la pilota. Foto: Esther Pujol
CB Calella - La concentració abans d'un tir lliure. Foto: Esther Pujol

Les Franqueses, 47 – Júnior B, 44

✏️ Per Aleix Duran

Partit molt complicat. Anàvem amb 7 jugadors, no han pogut venir els suficients reforços i a la part final del partit hem trobat a faltar aquests canvis. Ens hem carregat de faltes i ens han expulsat el nostre pívot. Dos jugadors més amb 4 faltes i no hem pogut arriscar tant com haguéssim volgut. Al primer període hem començat despistats, finalitzant aquest amb un 12-9. Al segon, hem sabut reaccionar i capgirar el marcador, arribant al descans amb el 27-28. A la represa hem sortit enxufant 2 triples consecutius que ens ha permès marxar de 8. Arribàvem a l’últim període amb 5 punts d’avantatge, però la pressió ens ha pogut. Ells celebraven cada cistella com si guanyessin la Champions. No tenien res a perdre, jugaven contra els líders i nosaltres preníem decisions errònies i ens precipitàvem. L’esgotament ens ha passat factura. Ens ha pogut la pressió, malgrat tot, la defensa ha estat prou bé. Però ens falla l’atac i el rebot. Perdonem massa. I els tirs lliures errats, ens han condemnat. Hem estat jugant amb foc durant els 2 darrers partits. Al final ens hem cremat. Tercera derrota de la temporada

CB Palafolls, 51 – Júnior C, 64

✏️ Per Joan Ferrer

Nova victòria del Calella davant d’un equip incòmode, amb jugadors alts, grossos, amples i forts. Una bona sortida i set bons minuts del segon període, amb 6 triples seguits posen un clar 18 a 42 en el marcador. A partir d’aquí, el mateix de sempre… relaxament, precipitació i canvis que no funcionen. Parcial de 13 a 0 pels locals i tornar a començar. Al descans, 31 a 42. Els locals tancats en una zona que no deixava passar ni la llum. A partir d’aquí, parcials importants d’un i altre equip, amb el Palafolls a 7 punts a falta de 2 minuts pel final. Reacció final del Calella, amb 6 punts consecutius i el partit s’acaba amb la victòria del Calella per 13 punts de diferència. Buffff… cada vegada es fa més complicat poder analitzar els partits amb objectivitat. Pluja de triples (9 de 40), millora en els tirs lliures (1 de 2 😱), precipitació, esverament global 3.0, arbitratge indefinible (Calella va llençar 2 tirs lliures per 29 el Palafolls), bons nanos (massa???)… i tot allò que diem cada setmana. Penso que ara ja no toca viure amb pena del record de les darreres temporades… i jo no m’agrado a la banda.

Hem de fer un pensament… “Hi haurà obstacles. Hi haurà dubtes. Hi haurà errors. Però amb el treball dur, no hi haurà límits”

Preinfantil, 79 – La Salle Manresa, 61

✏️ Per Quim Serra

Primers quarts molt igualats on La Salle Manresa tenia molta superioritat sota cistella. No hem pogut tancar el rebot com volíem, però tot i així hem aguantat en el marcador per arribar a la mitja part 29-26. A la segona, el ritme alt i el llançament de 3 (8 triples) ens han donat un avantatge que hem pogut mantenir fins al final del partit. SEGUIM 💪🏀