Mor Ramon Sitjà, l’impulsor del bàsquet gironí

El Club Bàsquet Calella transmet el seu sincer condol a la família Sitjà, i en particular a en Jordi Sitjà, fill del Ramon i exdirectiu del nostre club a finals dels anys 80 durant la presidència d’Enric Maria Valls. La cerimònia es farà aquest dilluns, a les 16.00 h, a la Parroquia Sant Josep de Girona.

Ramon Sitjà ha estat una figura destacada en la implantació del bàsquet a la capital gironina. Ell va ser el fundador, l’any 1962, del club Sant Josep, que més tard donaria pas al bàsquet professional gironí, quan l’any 1987 va arribar a l’ACB. El 2016, el club, li va posar el seu nom al pavelló on juguen els partits. A en Ramon, se’l recordarà també per la  gran feina que va fer en la introducció del minibàsquet a la demarcació gironina. El CEB Girona ha anunciat que la setmana que ve tots els equips de l’entitat lluiran un crespó negre.

Hem volgut destacar aquest escrit de l’Arnau Duran, membre i expresident d’Amical Wikimedia: “A Ramon Sitjà“. I també aquest altre, en què es recorda el llibre “Ramon Sitjà. Història del bàsquet a Girona”, el seu llegat escrit obra de Josep Guardiola.

Descansi en pau.