Oriol Cuadrado torna al Club Bàsquet Calella!

Després de set temporades fora, sis al Joventut de Badalona i l’última jugant a EBA amb l’Arenys Bàsquet, Oriol Cuadrado torna al seu club de sempre: “Tinc ganes d’assumir el repte.”

Oriol Cuadrado va deixar el mini A del Club Bàsquet Calella l’any 2013. El seu no és el mateix cas de molts altres jugadors que, ‘afalagats’ amb bones paraules, decideixen provar en clubs que prometen projectes esportius en categories superiors. En el seu cas, qui va picar a la porta va ser el Joventut de Badalona.

Allà, s’hi ha estat sis temporades, sumant al seu palmarès uns campionats de Catalunya com a júnior de primer any i una segona posició als d’Espanya, en la mateixa categoria. A més, del premi de ser present a la final a 4 de l’Eurolliga júnior, jugada el 2018 a Belgrad.

L’última temporada ha jugat a EBA, fins a la suspensió de les competicions, amb l’Arenys Bàsquet. Un any que li ha servit per guanyar experiència, jugant en una categoria exigent, de nivell, i contra jugadors de més edat. Ara, torna al CB Calella, el club que l’ha vist néixer com a jugador.

CB Calella - Oriol Cuadrado, el nou fitxatge del CB Calella per reforçar el sots 21 Preferent. Foto: CB Calella

El retorn

L’Oriol fa dos metres d’alçada i té 19 anys. Al Club Bàsquet Calella recupera molts dels amics i companys que va deixar al mini A, quan només en tenia 12. Tindrà fitxa del sots 21, per jugar a Preferent, però com ja ha passat l’última temporada amb jugadors com en Pol Pi o l’Aniol Fors, doblarà amb el sènior i s’espera que també amb un rol important a l’equip: “Tinc ganes d’assumir el repte i ajudar el nostre sènior a pujar de categoria, el club i l’equip s’ho mereixen.” Un factor que ha pesat en la decisió final i que ha fet deixar pel camí altres propostes com la de Pineda o Malgrat.

L’última temporada, a Arenys, l’hem vist jugar de cinc. Ell, però, es mou millor en les posicions de quatre, i també de tres. Un aler de dos metres! Pocs, segur, amb aquestes condicions, trobarem a Preferent o a Tercera Catalana. Després d’anys al màxim nivell, el retorn al seu club no el veu com un pas enrere: “És una nova etapa, amb una proposta molt diferent, i en tinc ganes.”

La Penya m’ha format en tots els aspectes

Tot i no disposar dels minuts que li hauria agradat, l’Oriol té molt clar que el que ha après a Badalona és “per a tota la vida“. El Joventut, reconeix, l’ha format en tots els aspectes malgrat que també admet que “vaig acabar cansat i volia un canvi d’aires“. El va trobar, de la mà de César Saura, el tècnic que podria acabar sent el nou entrenador de l’equip EBA que tindrà la Penya la pròxima temporada. Amb ell, a l’Arenys, ha fet el seu debut en una categoria en què s’ha hagut de barallar amb oponents que el superaven, i de molt, en edat: “I jo pensava,  sóc molt mès ràpid que ells, però quan es posaven al davant era molt difícil anotar.”

CB Calella - L'Oriol jugant amb el CB Calella en un partit a la Gàbia de Mataró
CB Calella - De petit, l'Oriol ja destacava per la seva alçada
CB Calella - Una imatge en què paguen més la pena les cares dels companys a la banqueta