Un 18-0 a l’últim quart ens fa guanyar: “Hortalisses Pi” CB Calella, 50 – Cassanenc, 34

La victòria del sots 21 ve acompanyada de la del cadet A i l’infantil, contra el Montgat. El sènior dóna la cara a la pista del líder, però perd de 7. I el júnior A, cedeix la imbatibilitat a Granollers

“Hortalisses Pi” CB Calella, 50 – Cassanenc, 34

✏️ Per Paco García

El resultat no està errat, és correcte. Fent 50 punts es pot guanyar per 16 de diferència. I més inverosímil és encara el marcador de l’últim quart: 18-0. Sí, el Cassanenc, que ha dominat els tres primers quarts, fa zero punts en l’últim! Ja d’inici es veu que seguim jugant amb foc i que no afrontem tots els partits amb la mateixa concentració ni intensitat. Seguim oferint moments brillants alternats amb desídia i apatia. Al descans, un ridícul 20-27 en contra. Ens costa anotar, circular la pilota i defensar l’u contra u. El rebot tampoc ens proporciona opcions de córrer. Tercer quart un xic millor a nivell ofensiu amb una bona ratxa de l’Aniol Fors i bon treball darrera que ajusta el marcador: 32-34. L’últim quart és una demostració del que podem fer, però globalment el partit continua mostrant que ens cal més concentració per mantenir durant els 40 minuts la mateixa intensitat. Destacada reaparició d’en Josep López que ens ha aportat bones dosis de ganes de jugar i guanyar i que ha estat encertat ens els pitjors moments de la primera meitat. Seguim. Espero que ens adonem ja de la nostra qualitat, però també que sense humilitat som mediocres

CB Calella - Concentració abans del salt inicial. Foto: Esther Pujol
CB Calella - L'Uri Gutiérrez marxa del seu defensor. Foto: Esther Pujol

Nou Caulès, 64 – “J.P. Fruits Vermells” CB Calella, 57

✏️ Per Jordi Puig

Partit del sènior a la pista del líder, amb quatre exjugadors del club i amb molt poc a perdre i molt a guanyar. Calia aturar el seu contracop, són molt perillosos si els deixes córrer. Primer quart igualat, als dos equips ens costa anotar amb facilitat i un últim minut fatídic, on rebem un parcial de 7-0, ens fa acabar amb males sensacions. Segon quart excel·lent, només rebem una cistella en joc. La nostra defensa aconsegueix bloquejar l’atac rival i la seva transició ofensiva. En atac, trobem situacions còmodes de tir alliberats i marxem a la mitja part amb un 25-29 favorable. Sabíem que si volíem tenir opcions era necessari aguantar els sis primers minuts després de la represa. Ells surten amb totes les seves armes: control del rebot, joc ràpid i carregant, amb una duresa fora de la legalitat, el rebot. Fan el seu joc, intentat descentrar-nos, utilitzant les mans, cops, comentaris i pujen la intensitat a un nivell fora del permès. Això ens fa rebre un parcial de 27-12 durant el tercer quart. Aconseguim tornar-hi, calmant el joc, tornant a controlar el rebot defensiu i sobretot que no corressin a camp obert. Ens col·loquem a cinc i tenim dues opcions de triple que no aprofitem. Tot i la derrota, seguim mostrant que som un equip difícil de batre, que podem competir contra qualsevol, però hem d’aprendre la lliçó d’aquest partit. Hem de tenir el cap fred i les idees clares davant la duresa rival. Seguim treballant

CB Granollers, 78 – “Albert i Jordi Pintors” CB Calella, 68

Últim partit de la primera volta i primera derrota de la temporada del júnior A que trenca la imbatibilitat de l’equip, però que ens manté líders en solitari. El Granollers ens superat clarament en intensitat i sense igualar aquest aspecte del joc no hem estat capaços de competir el partit. D’inici, els locals rebotegen amb facilitat a les dues cistelles i guanyen totes les pilotes dividides. Aviat assoleixen un avantatge de 16 punts. El segon quart mostra la nostra millor cara i en set minuts brillants empatem el partit. Al descans taules: 36 iguals. Calia no cometre les mateixes errades i jugar amb la màxima intensitat, però el tercer quart és idèntic al primer: ells, a un ritme altíssim i nosaltres, amb la característica sang d’orxata que se suposa que havia quedat pel record. Els locals posen un +18 que finiquita la reacció. Els darrers minuts maquillen el nostre mal partit. Acabem la primera volta molt més amunt del que el més optimista hauria pensat. I amb la lliçó ben apresa: sense intensitat defensiva som un equip mediocre. Seguim treballant, comencem  a Mataró la segona volta amb ganes de retrobar-nos amb la nostra millor versió

“Fustmar” CB Calella, 73 – UE Montgat, 49

Partit del cadet A contra un rival físicament inferior al nostre pel que fa a volum i centímetres, però amb exteriors molt ràpids que saben com fer mal. Primer quart en què ens veiem sorpresos per la rapidesa del seu millor jugador, que genera punts i assisteix als companys. Demanem temps mort i aconseguim aturar-lo fent molt bones ajudes defensives. Descans: 37-26. Aconseguim trencar el partit dins la pintura i dominant el rebot en els dos costats de la pista. Molt bon partit dels nostres interiors i en la sortida en transició ofensiva. Tenim un màxim avantatge de 29, però l’últim minut ens relaxem i acabem amb una gran victòria, segona consecutiva. Som conscients que depenem de nosaltres mateixos, no hem d’estar pendents del rival, sinó del nostre joc i treballar des de la defensa i en atac trobar els avantatges.
Podem competir contra qualsevol sempre que treballem

CB Calella - L'Enric Costa tirant des de la línia de tir lliure
CB Calella - En Tomàs Arnijas provant des de la línia de 3

“Garatge Barcelona” CB Calella,  78 – UE Montgat, 50

✏️ Per Quim Serra

Partit molt dur per a l’infantil, en què ens costa marxar al marcador.  Sabem què hem de fer en cada acció del partit. Des d’un bon començament agafem un avantatge de 15 punts i el mantenim durant moltes estones. Molt content per la concentració i actitud de tots els meus jugadors els 40 minuts. Seguim

CB Vilassar, 77 – “Roca Sarrion” CB Calella, 22

✏️ Per Quique Camacho

Partit molt dur fisicament i psicologicament del nostre mini A. Ells defensen tota la pista amb dos contra un a les bandes. Perdem moltes pilotes. Tot i guanyar de 50, el rival segueix  pressionant tot el camp i els nanus, moralment, ho noten. Molta impotència. Seguirem treballant, però amb ganes que arribi el gener per estar al nivell que ens toca

CB Argentona, 43 – CB Calella, 54

✏️ Per Xavier Arnijas

Victòria treballada del nostre cadet C davant d’un rival que no ha donat per perdut el partit en cap moment. Contens de l’actitud i el sacrifici defensiu de l’equip. Hem de continuar! En atac ens queda molt camí per recórrer, anem incorporant conceptes i alguns jugadors comencen a destapar-se. Felicitats nois

CB Calella - El cadet C celebra la segona victòria de la temporada

“Uniformes Sediferent” CB Calella, 73 – CB Torelló, 43

✏️ Per Arnau Monné

Partit sòlid i complet del preinfantil. Petites errades que cometem a la majoria de partits [no tancar rebot, excès de bot en moments que no toca, males passades] que afavoreixen la majoria dels punts que fa el rival. Però, evidentment són poques les errades comparades amb el bon partit i les bones accions fetes [combinacions de pilota, penetrar i doblar, bona defensa]. Fa ja 2 partits que els treballem i juguem com ho sabem fer. Ara només falta tenir més regularitat i mantenir sempre el mateix nivell d’intensitat i concentració a tots els partits. Seguim treballant🤘🏽🤘🏽

CB Calella - L'Arnau Talli entre dos defensors
CB Calella - Rubén Santiago controlant la pilota

Boet Mataró, 112, – CB Calella, 34

✏️ Per Josep López

Partit on sabíem que jugàvem contra un líder força superior a la gran majoria d’equips de la lliga, i que segueix invicte. Anava a ser un partit dur per al júnior B, en què no ens havíem de fixar en el marcador, sinó en el nostre joc. Jugar contra nosaltres mateixos per treballar, esforçar-nos i almenys igualar el partit en ganes i/o intensitat. Bé, això es va aconseguir al primer quart, on acabem 15-8, gens malament pel pretext del partit. A partir del segon quart, però, desconnectem completament, zero concentració en defensa, lluita pel rebot inexistent concedint fins i tot setenes opcions al rival. Un atac pèssim, perdent moltíssimes pilotes en una pressió molt agressiva que no és sancionada per l’arbitratge. En definitiva, el partit que veníem a buscar dura un quart, la resta,un mal son que costa superar. Seguim treballant, esperem recuperar aviat a tots els jugadors per aconseguir la segona victòria, però segueix faltant un canvi d’actitud en certes ocasions

CB Calella, 65 – UE Mataró, 69

Partit molt igualat del nostre cadet B. En alguns moments, sembla que podem marxar al marcador però tenim moments de desconnexió i el Mataró no perd l’oportunitat de tornar-se a enganxar. Arribem al final del partit amb un -3 a dos segons pel final. Un triple a l’últim segon ens dóna la pròrroga. Al temps afegit, ens costa anotar i permetem alguna cistella fàcil que dóna el partit als visitants. Seguirem treballant per corregir aquests errors

CB Cardedeu, 68 – CB Calella, 43

✏️ Per Joan Ferrer

Partit molt lluitat pel Calella contra un equip molt agressiu, amb jugadors més forts i més grans, anant de menys a més. Moltes mans, moltes faltes, molta intensitat i un arbitratge molt negatiu. Ha costat entrar al partit i poder jugar una mica a bàsquet. Cap tir lliure en tot el partit. Aquests partits diuen que van bé, que serveixen per veure la realitat… però no ens agraden gens. Hem de convenir que aquesta no ha estat la nostra lliga. Hem de felicitar els jugadors, malgrat les dificultats, per la lluita, l’esforç, la il·lusió i el creixement del grup. Quan ens han deixat, l’equip ha tingut bons detalls, i això és fantàstic. Seguim endavant, amb el cap ben alt, esperant una lliga més justa a la fase que ve ara. Frase motivadora: “Si els problemes i les dificultats ens persegueixen, haurem de córrer més de pressa”.  Frase per guardar: “No us estem dient que serà fàcil. Us estem dient que valdrà la pena”

UER Pineda, 33 – “Kids&Us” CB Calella, 44

Molt fred al pavelló de la ciutat veïna i en pista central i molt llarg. Un camp que ens impressiona. Partit molt obert amb nombrosos contraatacs. Costa que els nostres petits se sentin còmodes. Pista molt gran i moltes corredisses! Costa molt centrar el joc, moure la pilota entre els companys… en resum, jugar una mica a bàsquet. Estem contents perquè van apareixent detalls tècnics que ens fan il·lusionar. Felicitar al Pineda per la feina feta aquestes setmanes. El partit ha sigut molt més emocionant que l’anterior. Ens veiem aviat