El “J.P. Fruits Vermells” CB Calella mostra la seva millor versió contra el líder AECAM

CB Calella, 72 – AECAM, 77. Derrota del nostre sènior en un brillant partit, en què algunes decisions arbitrals tallen la progressió del joc de l’equip al tram final. Ple absolut al “Parc Dalmau”. Gràcies per ser-hi, afició!

“J.P. Fruits Vermells” CB Calella, 72 – AECAM, 77

✏️ Per Jordi Puig

Molt bon partit de bàsquet per veure com a espectador. Mala entrada, sense fer circular la pilota i en defensa, sense aturar el seu contraatac on, sense dubte, ells són molt perillosos i se senten còmodes. Sabíem que era importantíssim el balanç defensiu i que no corressin en transició. Un cop entenem que aquesta és la clau per controlar el partit aconseguim equilibrar el joc. Tot i així, rebem masses punts a la primera part. 33-41  al descans, però dins el partit. A la represa, sortida excel·lent on possiblement fem els millors minuts de la temporada: molt bé en defensa, ofegant i bloquejant l’atac rival. En atac utilitzem les seves armes i fem molt mal en la transició ofensiva, fent circular la pilota i invertint-la molt ràpid. Partit igualat en tot moment, tot i les baixes que presentem, i que es decanta per unes decisions arbitrals que malhauradament fan canviar el ritme i ens fan perdre el control del joc. Orgullós de tot l’equip, de l’actitut, la força mental i el caràcter mostrat, i la comunió de la banqueta celebrant cada cistella com si fos l’última. La grada,  de 10!

CB Calella - L'Uri Valls, gran partit en el control del rebot. Foto: Esther Pujol
CB Calella - L'Aniol Fors en una entrada a cistella. Foto: Esther Pujol

UE Llefià, 57 – “Hortalisses Pi” CB Calella, 52

✏️ Per Paco García

Primera derrota del sots 21 Preferent aquesta temporada. D’inici, el Llefià deixa molt clar que la duresa del seu sistema defensiu seria el principal problema. La defensa al límit de la falta ens dificulta la circulació de la pilota i només gràcies al domini de la pintura podem competir. Al descans 32-30 i tot per decidir. Al tercer quart mostrem la nostra pitjor cara de la temporada, baixem la intensitat, fet que aprofiten els badalonins per incrementar encara més la seva defensa i anul·lar les nostres opcions ofensives aturant els nostres interiors. Els nostres jugadors clau, a sobre, es carreguen de faltes i aquest fet ens obliga a jugar per moments sense agressivitat en atac. Resultat: 16-4 vergonyós i 48-34 molt perillós. Al darrer quart, sí que traiem l’orgull i paulatinament anem remuntant fins a tenir opcions en els darrers minuts. Les errades en el llançament de tres punts ens dificulten molt mostrar equilibri en el joc i acabem el matx cinc a sota. Felicitats al Llefià per la intensitat en el joc i pel plantejament. Han estat justos guanyadors. El partit de tornada esperem igualar-lo en ganes, agressivitat i concentració, on han estat superiors. Ara més que mai vull expressar que estic molt orgullós de l’equip i recordar que perdre forma part del joc. Seguim amb la il·lusió intacta.  El treball ens ha dut al segon lloc. El treball ens mantindrà amunt i ara buscarem recuperar aviat el liderat

CB Calella - L'Uri Gutiérrez s'eleva per sobre d'un potent defensor. Foto: Esther Pujol
CB Calella - Pol Pi lluita la possessió entre tres defensors. Foto: Esther Pujol

CB Torelló, 49 – “Fustmar” CB Calella, 59

✏️ Per Jordi Puig

El cadet A surt molt concentrat, sobretot en defensa, i atura molt bé el jugador amb pilota. Les ajudes són claus. Primer quart de llibre, 7-19, aconseguint ofegar el rival. En atac entenem que hem de posar una marxa més en la transició ofensiva. Mitja part amb un +10 i amb superioritat en els dos costats de la pista. Remarquem que si aconseguim controlar els primers minuts i l’empenta rival tindrem opcions al final. Mantenim la diferència, però no aconseguim tancar el partit. Ells fan un canvi defensiu a zona, que ataquem molt bé. Últim quart molt especulatiu, però acabem controlant el ritme i el joc en tot moment. Cal millorar les pilotes perdudes en la transició ofensiva després de rebot defensiu. Ens penalitza molt estar defensant per després regalar la pilota en un error no forçat. Malgrat això, victòria per mostrar que podem guanyar a qualsevol equip i en qualsevol pista, així que depenem molt de nosaltres mateixos. Content pel pas endavant d’alguns jugadors que realment l’equip necessitava

CB Calella - El cadet A celebra la victòria a la pista del Torelló

St Celoni, 71 – “Uniformes Sediferent” CB Calella, 61

✏️ Per Arnau Monné

Partit en què el nostre preinfantil sabia, des d’un bon començament, amb què ens trobaríem: moltes mans, bona circulació de pilota del rival, corrent molt al contraatac i rebotejant el rebot ofensiu i el defensiu. A l’inici, encaixem un parcial de 12-2 que ens recorda tots els fets esmentats abans. A partir del següent quart, canviem el xip. Des del segon quart fins a l’últim, tret d’alguna pilota perduda, alguna mala passada o alguna mala defensa puntuals, fem el millor partit del que portem de temporada. Aplicant tot el que sabem, treballem i insistim en els entrenaments: defensa agressiva, circulació de pilota, pocs bots i els necessaris per passar camp o encarar l’un contra un. Felicitar als nanus pel molt bon paper que hem ofert al partit d’aquest dissabte [cal recordar que som l’únic equip del grup que, de moment, li ha donat guerra al líder Sant Celoni]. A partir d’ara, només ens faltaria ser més regulars i constants, pel que fa a la intensitat i les ganes de jugar,  fer les coses bé i no donar-nos mai per vençuts 💪🏽💪🏽

CB Calella - Una acció acrobàtica ben defensada pel Marc Valiente

UE Mataró, 23 – “Garatge Barcelona” CB Calella, 51

✏️ Per Quim Serra

Partit fluix en atac; moltes pilotes perdudes, sense trobar mai el nostre ritme habitual de joc. Tot i així, la defensa és correcta durant tot al partit. A la mitja part,  només havíem rebut 8 punts. Seguim

El Masnou, 88- CB Calella, 41

Partit on el nostre cadet B no ha pogut competir en cap moment. El Masnou juga un ritme molt superior al nostre, els seus atacs acaben amb cistelles molt fàcils. Les nostres pilotes perdudes no ajuden. No invertim la dinàmica en cap moment. En aquest partits, en què el rival té tanta superioritat, es veuen les mancances de l’equip. Treballarem per millorar aquests aspectes. Seguim

CB Calella, 62 – CB Cabrera, 79

✏️ Per Josep López

A la xerrada prèvia ja avisem que els jugadors del júnior B que el Cabrera seria un rival molt intens a nivell defensiu, posant moltes mans, i que hauríem de mantenir el cap fred. A la pista es reflexa el que anunciem, però no entrem al partit en cap moment. L’arbitratge permet al rival un joc molt agressiu, superant nombroses vegades el límit de la falta sense que suposi una sanció. Els jugadors estan més pendents d’això que no pas del joc, el qual és, de nou, inferior al de les nostres possibilitats. Toca treballar, aquesta setmana hi ha jornada de descans que ens anirà bé per recuperar jugadors lesionats, corregir errors i tornar a buscar la segona victòria que tant se’ns està resistint

CB Calella, 43- Arenys Bàsquet, 51

✏️ Per Xavier Arnijas

Bon partit del nostre cadet C contra el líder del grup. Setmana de treball defensiu intens que ens dóna bon resultat. L’equip surt més concentrat del normal i amb bon treball en els rebots [un dels nostres punts més fluixos en els darrers partits]. La nostra defensa és, en molts moments, inexpugnable. A l’anada ens van superar clarament. Aquest cop els hem tingut contra les cordes. Contents de l’actitut d’alguns dels nostres. En la mesura que puguem anar incorporant jugadors a la dinàmica guanyadora, l’equip farà el pas endavant que estem segurs que vindrà. També molt important si anem adquirint i assimilant conceptes, així anem sumant eines i recursos que ens faran millors

CB Calella, 46 – CB Cabrera, 71

✏️ Per Joan Ferrer

Partit jugat de menys a més contra un equip amb dos jugadors molt determinants, més grans i alts. Bona feina per moments, però seguim tenint períodes catastròfics (5 a 14 i 0 a 11) que condicionen el resultat final. L’equip es refà en els quatre darrers períodes i aconsegueix guanyar el parcial. Bona actitud i es van veient coses, malgrat la defensa i el rebot segueixen sent assignatures pendents. Tots els jugadors han de ser més valents i han de voler intentar allò que és treballa als entrenaments. Seguim endavant…  Frase motivadora: “La distància entre voler i poder s’escurça amb l’entrenament”.  Frase per guardar: “No importa la voluntat de guanyar… tothom la té. Importa la voluntat de preparar-se per aconseguir-ho”

“Kids&Us” CB Calella, 19 – Arenys Bàsquet, 64

L’Arenys, juntament amb el Boet són equips que s’han avorrit en aquesta fase. Els desitgem que gaudeixin molt del bàsquet en la categoria on vagin a partir d’ara.
El partit ha estat molt desigual. Alguns nens entren desconnectats, amb por davant l’allau de joc del rival. Fins al final del quart període no aconseguim que alguns entrin en joc. Quan tornem a jugar es nota! Fem 9 punts a la primera part i 10 a la segona, però ells ens en fan 47 a la primera i 17 a la segona. Defensem per fi i superem la por al nen tan alt i a les dues bones jugadores de l’Arenys. El premini comença a fer coses interessants! Hem après a superar les pors i a lluitar!!!