“Hortalisses Pi” CB Calella, 70 – Dominiques, 66: a la tercera, la vençuda!

Tres pròrrogues! Les que han calgut perquè el sots 21 femení guanyi les Dominiques de Barcelona i torni a mostrar clarament que som aspirants al títol. No ha tingut tanta sort l’infantil masculí, a qui se li ha escapat el triomf contra els Maristes, després de dues pròrrogues

“Hortalisses Pi” CB Calella, 70 – Dominiques de Barcelona, 66

✏️ Per Àlex MORAL

Brutal partit en el Dia de la Dona i guanyat a la tercera PRÒRROGA! Un partit d’alternatives entre els dos equips que hem iniciat amb una bona renda i concentració que ens han permès posar-nos cinc puntets amunt i que durant molts minuts hem mantingut. El rival s’ha col·locat en zona i les capacitats d’anotació dels dos equips han disminuït. El partit, a mesura que ha avançat, mostra una igualtat elevada i cap dels dos equips ha marxat al marcador fins arribar a la prórroga. Al temps extra, els nervis ens fan mantenir un +2/-2. Hem gaudit de tres pròrrogues, on petites diferències ens han permès endur-nos un gran partit de bàsquet. Felicitar a les nostres pel treball. Gran treball! Seguim!

CB Calella - La celebració de la victòria. Foto: Esther Pujol
CB Calella - L'eufòria continguda per celebrar un triomf treballat. Foto: Esther Pujol
CB Calella - Alegria i més alegria. Bravo noies. Foto: Esther Pujol
CB Calella - Després d'un gran partit, una bona abraçada. Foto: Esther Pujol

“Garatge Barcelona” CB Calella, 80 – Maristes Ademar, 83

✏️ Per Quim SERRA

Partit molt igualat on ningú aconsegueix marxar al marcador. Els petits avantatges es perden arran d’errors que han permès l’Ademar tornar-se a col·locar dins el partit. Tant igualat ha estat, que s’ha decidit després de dues pròrrogues. Al temps extra, ells han comès menys errors que nosaltres. Molt bon partit dels dos equips. Seguim

Bisbal Bàsquet, 73 – “JP Fruits Vermells” CB Calella, 55

✏️ Per Jordi PUIG

Difícil partit per al nostre sènior en una pista molt complicada i amb molt bons jugadors de Copa que ajuden al Tercera. Molt bona primera part on, defensivament, fem un treball espectacular per aturar els seus dos millors jugadors. En atac, intentant córrer, i en estàtic buscant la millor opció de tir a causa de la defensa tan tancada dins la pintura. Mitja part 28-31 a favor nostre. Sortida horrorosa, on rebem un 12-0 amb 3 triples de 7 metres i puntejats del seu millor jugador, cosa que fa trencar el partit. Intentem remuntar canviant defenses i generant joc, però la segona part té molt poc a veure amb la primera. En atac no aconseguim una continuïtat i sobretot, en defensa, no aturem els jugadors de Copa com ho havíem fet els primers 20 minuts. Derrota més dura de la temporada contra un molt bon equip, però que ens ajudarà a afrontar els pròxims partits. Seguirem treballant

CB Calella - L'Uri Valls intenta agafar una pilota dividida. Foto: Esther Pujol
CB Calella - En Josep López aprofita el bloqueig del Pol Pi. Foto: Esther Pujol

Femení Osona, 67 – “Ergasia” CB Calella, 36

Partit del sènior a la pista del Femení Osona, equip de la part alta de la taula, que encarem amb baixes. Des de bon principi, el rival mostra superioritat i més ganes de guanyar que nosaltres. A oblidar i a seguir treballant. Arribem a un moment clau, aquest dimecres juguem a Malgrat. Caldrà treballar i de valent per sumar! Seguim!

“Albert i Jordi Pintors” CB Calella, 76 – Parets, 45

✏️ Per Paco GARCÍA

Victòria excel·lent del júnior A que garanteix matemàticament la segona posició. Èxit inesperat d’un grup que ha tret el talent. A falta d’un partit, contra el segon classificat, el Granollers, l’equip és líder. De sortida, els nervis ens bloqugen i el parcial de 0-7 provoca la primera reacció per donar la volta al marcador: 17-7. El segon quart, una exhibició ofensiva i defensiva i el 42-19 ho diu tot. Tornant dels vestidors, relaxament i els visitants retallen la diferència de 23 deixant- la en 16 punts. Temps mort, toc d’atenció i de nou les coses al seu lloc. Una victòria dissabte al nostre pavelló ens dona el primer lloc. Amb l’ajut del nostre públic no se’ns escapa

CB Calella - Els jugadors celebren una cistella contra el Parets

CB l’Ametlla, 55 – CB Calella, 61

✏️ Per Aleix DURAN

Partit important per al nostre júnior B en què hem assolit la tercera victòria consecutiva. Això ens fa escalar dues posicions a la classificació i anar-nos apropant a la mitja taula. Hem començat amb un ritme defensiu nefast, que ha permès el rival sentir-se còmode i amb espais per anotar amb facilitat. Tot i així, hem arribat al descans amb un -9, tenint oportunitats per tornar-nos a posar en el partit. Dit i fet, tercer quart excel·lent pel que fa al nivell defensiu mostrat i joc fluïd en atac. Tot i les adversitats de la pista (camp petit i taulells de fusta) i les errades de l’inici, hem sabut reaccionar a temps i sumar una nova victòria. Seguim treballant 💪🏼

CB Calella - El júnior B ho celebra amb una selfie als vestidors

“Hortalisses Pi” CB Calella, 74 – UBSA, 50

✏️ Per Paco GARCÍA

Gran partit, en línies generals, del sots 21 que s’imposa contra un rival físic i que té jugadors de qualitat. El primer quart és d’absoluta igualtat, 15-13. Al segon, aconseguim un avantatge de 12 punts gràcies a la defenses alternatives que ens donen excel·lents fruits. Cal sortir amb la màxima concentració i intensitat en el tercer quart i així ha estat. El 45-28 trenca el partit i ens permet donar minuts als jugadors que en disposen de menys i proporcionar descans als que doblen cada setmana amb el sènior. Si l’actitud és aquesta, l’equip és molt difícil de superar. Seguim

CB Calella - En Nil Terentiev condueix l'atac. Foto: Esther Pujol
CB Calella - En Manel Lamadrid guanyant la posició d'esquenes. Foto: Esther Pujol

“Fustmar” CB Calella, 57 – Sant Gervasi, 55

Partit “trampa”, en què el cadet A hi arriba després de guanyar tres partits consecutius. Ens vista el cuer, però malhauradament amb baixes importants a les posicions de base i en el joc interior. Bona entrada en un primer quart de bon joc en transició ofensiva, amb un alt ritme de joc i controlant el rebot defensiu, fet que ens permet córrer. En atac els hi fem molt de mal en el bloc i aconseguim cistelles fàcils. Al segona quart baixem la intensitat defensiva i saltem a l’ajuda quan no toca. En atac, tirs mal seleccionats i un descontrol que ens fa arribar al descans amb +5. Molt bona sortida a la represa recuperant les bones sensacions pel que fa al  ritme, el control del rebot i fent un joc ràpid i elèctric. Últim quart per aprendre i per recordar: ens relaxem i donem el partit per guanyat, cosa que el rival aprofita per pujar la intensitat defensiva que ens provoca un bloqueig mental i una por escènica a botar, passar, tirar i controlar el joc. Tres punts de tir lliure és l’únic bagatge ofensiu que per poc ens costa la derrota. Espero que els últims deu minuts serveixin pel futur i en prenguem nota perquè no torni a passar. A seguir treballant i a recuperar els jugadors tocats, tot i així quarta victòria consecutiva

CB Calella - Dani Terentiev, un dels destacats de l'equip. Foto: Ivan Lluís
CB Calella - En Joel, conduint l'atac de l'equip. Foto: Iván Lluís

Cornellà, 36 – “Restaurant Saó” CB Calella, 61

✏️ Per Xavier ARNIJAS

Partit contra el típic equip de l’àrea metropolitana de Barcelona, dures i amb caràcter. Felicitar a les nostres per saber-lo llegir i actuar amb intel·ligència. Per primer cop hem mostrat maduresa en la pista. Sabem aturar l’envestida inicial de les rivals amb una gran defensa. I amb un gran encert en el tir exterior superem la seva defensa hiper agressiva de les rivals. A la mitja part, amb 18 amunt, arriba el  canvi que esperàvem. Sortim del vestidor amb l’objectiu de gestionar l’avantatge i no caure en les presses i provocacions del rival. La nova envestida la toregem amb veterania, el nostre perímetre sap moure la pilota i prenem bones decisions en atac sense precipitar-nos. Correm al contraatac quan cal i belluguem la pilota quan ens agobien massa. Gaudim d’aquesta victòria treballada. Felicitats

CB Calella - El júnior es fa la selfie després de guanyar

“Joieria Gratovil” CB Calella, 46 – A.E.S.E, 66

✏️ Per Nausica MUSACH

Iniciem el partit amb bones sensacions, amb una defensa prou correcte i un atac bastant complet. Ens plantem a la mitja part els dos equips bastant igualats. Passa tot el contrari al tercer quart, en què baixem els braços en defensa i tot comença a caure. Deixem que ens guanyin el partit i ens agafen una distància que cada vegada va a més. Tenim la sensació que estem perdent la nostra essència, tot el que havíem millorat despres de les vacances de Nadal. Ho estem tornant a perdre. És una llàstima que de 6 jugadores, només dues hi posin actitud. Hem de refer-nos i recuperar-nos de nou

“Restaurant Saó” CB Calella, 47 – Sant Cugat, 43

Partit afrontat amb certs dubtes per les absències i amb el mínim de 8 jugadores per no perdre el partit inicialment. Molt bon inici amb un 8-0 i dominant els dos costats de la pista. A partir d’aquí ens relaxem i perdem moltíssimes pilotes en errors no forçats per la defensa de l’equip rival que ens fa constants dos contra un.
Corregim la sortida de pressió, intentant tenir dues línies de passada de seguretat i aconseguim cistelles fàcils. Rival molt dur, intens i amb superioritat física. Però tot i així, no patin com en altres partits amb el rebot defensiu, fet que estem millorant poc a poc. Finalment aconseguim la victòria que ens segueix donant el liderat d’una lliga molt competitiva. Seguirem treballant

Sant Celoni, 35 – “Roca Sarrion” CB Calella, 79

✏️ Per Quique CAMACHO

Partit molt complert per part dels nanus. Sortim fent pressió tot el camp, cosa que ens fa recuperar moltes pilotes, tot i que quan l’equip rival arriba al camp ofensiu patim una mica per aguantar l’un contra un, cosa que hem de seguir corregint i treballant. L’actitud és boníssima, lluitem totes les pilotes amb intensitat i agressivitat, seguirem així. Molt bona feina dels meus petits grans guerrers 😉💪🏼

CB Calella - Bona recompensa després de la victòria

CB Calella, 82 – Bàsquet Alella, 32

✏️ Per Joan FERRER

Magnífic partit del Calella. Intensitat i ordre defensiu, joc col·lectiu, recuperacions, bones transicions, rebot i un acurat treball de tots els jugadors. Un partit on quasi bé recuperem tot l’equip. S’ha de destacar la intensitat en el joc en defensa, però caldrà treballar la millora en el primer moment de les transicions, l’ocupació dels espais i els moviments sense pilota. Hem vist l’equip jugar amb un somriure, gaudint del partit i celebrant els èxits… i això és fantàstic. Primera volta finalitzada, amb un ple de victòries, la millor defensa i el millor atac de la lliga. Ara incrementarem el ritme de treball per evitar ensurts i continuar amb aquesta bona dinàmica del grup. Seguim…

Frase motivadora: “El que més valoro de la meva carrera és la capacitat que he pogut tenir per fer millors els meus companys (Magic Johnson)”
Frase per guardar: “Treballeu fort i en silenci, i deixeu que el vostre èxit faci tot el soroll”

Montgat, 62- CB Calella, 45

Partit on sabem aguantar fins a la mitja part [24-23]. A la segona, lesió d’en Marcos que ho canvia tot. Cop dur per nosaltres, que els locals aprofiten. Seguim

Sant Fost, 61 – CB Calella, 49

Anem a la pista dels líders que continuen imbatuts. Comencem amb actitut, però ens sembla impossible guanyar i baixem la guàrdia. Ens sentim més cómodes de víctimes i anant per sota. L’actitut d’uns quants ha canviat i gràcies a ells ens mantenim en el partit. En atac, en l’un contra un, ens ho comencem a creure i tenim minuts finals on el líder trontolla. La falta d’encert i que jugadors desconnectats es connecten massa tard ens passa factura. Continuarem treballant perquè el conjunt hi cregui

UER Pineda, 69 – “Kids&Us” CB Calella, 47

Tenim moltes ganes de saludar i felicitar el Pineda. Equip al qual ens havíem enfrontat dues vegades abans de Nadal, amb una gran millora de joc de tots plegats. De Nadal cap aquí sorprenien els seus resultats tant espectaculars, de cop havia passat a guanyar partits de 50. La sorpresa, quan arribem al Nino Busquetó, és que ens trobem un equip nou. Resulta que l’equip és l’A de preminis de segon any que estava una categoria per sobre.  Com sempre, els nostres no miren edats ni alçades, malgrat l’evidència i el desconcert dels adults. Davant les dificultats apareixen cosetes interessants i es mostren les debilitats, perfecte per prendre nota del que ens cal millorar. Quan tot va de cara no s’aprèn!!! Destacar l’actitut de l.equip on tenim una part de nens d’escoleta i l’altra, de preminis de primer any. Sis parts igualades (4-5, 6-6, 7-5, 10-11, 8-7, 6-5) i dues on ens superen clarament mostra que tenim un bon planter. Amb el permís del mestre Joan Ferrer reprodueixo una de les seves frases per guardar que és molt escaient pel vist a la pista: “L’actitud, com l’entenem la majoria d’entrenadors, és probablement l’aspecte més important d’un equip, i que es reflecteix en els entrenaments i en els partits”

“Kids&Us” CB Calella, 28 – Joventut de Badalona, 78

Partit desnivellat entre un equip format per nenes que estan aprenent a botar, fer entrades i recepcionar la pilot, davant d’un grup de nens que tècnicament dominen alguns fonaments propis dels equips de mini. El tot poderós Joventut es presenta amb 7 jugadors i ens pressiona tot el partit, provocant nombroses pèrdues de pilota. Per tal de facilitar l’objecte d’humiliar-nos, el seu tècnic demana dos temps morts per què els seus jugadors descansin. Tot plegat una lliçó de joc. Òbviament, són molt millors, però també nosaltres anotem cistelles i mai no ens desanimem. Potser el que ens hauríem de preguntar tots plegats és com s’escullen els nivells dels equips i quins valors inculquem en els nostres jugadors i jugadores. Seguim aprenent, a poc a poc, i seguim formant un grup humà extraordinari